chevelle.blogg.se

En klassisk hundblogg om livet med schäfern Chevelle!

Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Kategori: 20-dagars utmaning, Allmänt

 

 

Då var det dags igen, dag 3 i denna utmaning och det ska handla om SCHÄFRAR!
Jag säger alltid att Chevelle är en schäfer när folk undrar, men hon har faktiskt några procent golden retriever i sig, men då det bara handlar om några ynka procent så säger vi schäfer till henne! :) 
 
Schäfer har alltid varit min en favorit hos mig.
Jag tycker om deras allsidighet och deras höga samarbetsvilja, det faktum att de alltid försöker och gör sitt bästa. De är även nyfikna, uppmärkssamma och " lätt taggade", men samtidigt så lugnar de sig lika fort.
Det går att använda en schäfer till så otroligt mycket; skydd, tjänst och räddningshund, drag, agility, spår, rally, ja det mesta helt enkelt. Det är en suverän sporthund!
 
Sedan är de inte heller fy skam att se på.
Sådär precist lagom stora, långsträckta, muskulösa och välsvarvade. En härligt tjock, aningens sträv päls med ett par stora öron som ibland verkar ha sitt egna liv och till detta ett par härligt bruna och kloka ögon.
Ja, en schäfer är verkligen något alldeles speciellt.
 
 
En alldeles nyanländ Chevelle, 9 veckor
 
Chevelle har alltid varit en väldigt lättsam hund, hon är oerhört lättlärd och vill ständigt lära mer (läs. gör allt för nya goa belöningar). Hon är dock en enmans hund och fruktansvärt mammig samt svartsjuk, vilket schäfrar visserligen är kända för att vara, visste dock inte i vilken grad det verkligen handlade om.
Skulle någon (Gud förbjude) sätta sig jämte mig så kommer räddaren i nöden, Chevelle i egen hög person som ett skott och ålar sig emellan samt försöker rädda mig från denne människa genom att dränka hen med sitt egna dreggel.
 
 
Förövrigt är graciös inget ord man förknippar med schäfrar, för de är precis allt annat än just graciösa.
De slår ner exakt allt i svanshöjd med denna dammvippa till så kallad svans och de drattar ner från sängen i ett tappert försök att lägga sig tillrätta. De går även in i diverse bord och skåp eller väggar för den delen med och när de ska förflytta sig från punkt A till punkt B låter det som en smärre buffelhjord är på språng.
 
Detta är schäfern i ett nötskal!
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: