chevelle.blogg.se

En klassisk hundblogg om livet med schäfern Chevelle!

Dag 4 – Din första hund

Kategori: 20-dagars utmaning

Chevelle är min första alldeles "jag-står-på-pappret-egna" hund.
Men min hundhistoria började långt innan denna kavaten...
 
Ända sedan jag var liten ville jag ha en egen hund, tja och en häst förstås, och en ko och en miniget att ha i trädgården. Ja, djurtokig är en snäll benämning på mig må jag säga.
Katter, kaniner och kuttriga marsvin var det mamma gick med på, men mitt eländiga tjat ekade där hemma varav mamma bestämde sig för att avskräcka mig genom att ta hem en hund.
 
Bara det att hon tog hem springer spanieln Tulo på tre år, vildare än vilda western själv och tillsammans släpade han oss genom diken och lerpölar tills jag var alldeles upp över öronen kär i hundar.
Det var då mamma insåg att det var dags att låta Tulo gå hem till sin Husse igen och tacka för lånet med en aningen missnöjd min på läpparna.
 
Mamma gav sig dock inte, hon skulle fullfölja sin plan att avskräcka sin dotter så hon kunde få lugn och ro där hemma. Vad gör hon? Hon släpar hem en schäfertik på snart sju år OCH en stor schäferhane på ett år.
Tja, ni kan väl gissa hur det gick!
 
Där föddes min passion för agility samt min kärlek åt schäferhunden och jag lärde mig den hårda vägen att aldrig, aldrig ha gummistövlar på vintern.
Där hemma på landet rultade jag omkring med två schäfrar och var lyckligare än aldrig förr, medans mamma insåg att det är hopplöst att bota min kärlek till hundar.
Sedan i turordningen kom mormors hund Maggan och sedan hennes Maja, därefter kom familjens Ludde och efter det tjurgubben Masse.
 
(Från vänster) Tulo, Maggan, Ludde, Masse
 
Och nu till sist min älskade galenpanna, Chevelle
 
Kommentera inlägget här: