chevelle.blogg.se

En klassisk hundblogg om livet med schäfern Chevelle!

Hundvakt och spårfrälst

Kategori: Allmänt pladder

Så blev man husvakt en vecka då föräldrarna stack utomlands och vakt till husets innehåll också förstås, bestående av två katter och käre Masse.
 
Efter ett högljutt och busigt dygn med alla djur omkringfarandes är det äntligen tyst och stilla här i huset igen. Lite skillnad från första gången Masse och Chevelle träffades, då var det en Chevelle som skuttade omkring och provsmakade på allt, medans Masse mest såg förskräckt på medans denna konstiga varelse plundrade hans gristryne och bengömmor.
Trots att Masse aldrig träffat en valp förut och det faktum att hon var så liten så hon kunde gå under hans mage, var han alltid jättesnäll och hon fick precis som hon ville. Hon gick rakt fram och tog ben ur munnen på honom samt lät sig hållas när hon hängde sig fast i hans dallrande mungipor.

Bild från första gången Masse & Chevelle sågs
 
Att vara husvakt på landet har verkligen sina fördelar, det är supersmidigt att lägga sig ett spår och man kan släppa hundarna lösa oftare.
Jag bor i stan annars och måste åka iväg för att lägga ett spår, vilket tar extra tid, bensin och kräver mer planering.
 
Jag är nämligen i full gång att "spåra in" Chevelle och både hon och jag älskar det!
Ibland känns det som man har en helt ostoppbar hund, hon är så mångsidig, ger sig på allt med energi och är riktigt duktig faktiskt. Att hon kan hålla sånt fokus när man tränar trots att hon är ung, hormonfylld och trotsig annars.
Masse fick sig även ett spår han, ett lätt och kort sådant.
Men spår var konstigt, krävde för mycket utav en och fick en att tappa fokus tyckte han. Blir kanske ett försök till med honom under denna veckan, för blodspår är ju faktiskt en naturlig sak för dem och bra miljöberikning.
 
Har du inte lagt spår med din hund? TESTA!
Det är busenkelt och ger så otroligt mycket för hunden, det är ju detta som är deras grej och vad de gör bäst.
 
Inlägg om hur man får till sitt första spår och vad man behöver kommer! :)
 
 
Kommentera inlägget här: